Мигли / Мигли и Вежди

Мигли

Поставянето на изкуствени мигли са една от най – модерните разкрасителни процедури. Всяка дама може да има зашеметяващ поглед без да се налага да отделя време всеки ден за поставяне на  спирала и разделяне на слепените от нея косъмчета.
Има три основни вида изкуствени мигли:

- цели или мигли на ленти;
- мигли на снопчета;
- индивидуални мигли или мигли система косъм по косъм.

Изкуствените мигли могат да бъдзат от синтетичен материал, коприна или естествен косъм.

Синтетичните косъмчета са малко по – твърди, но въпреки това, ако са поставени, както трябва, изглеждат естествено на очите.
Миглите от естествен косъм са по – финни и по – меки.

Другият вид мигли, които се предлага, са миглите от коприна. Те имат мекотата и финността на естествените, но не предизвикват алергии. Същевременно са по – здрави и дълготрайни, което ги доближава до синтетичните.

Целите мигли може да поставите и сами при домашни условия. Важно е да изберете подходящата за Вас плътност и дължина. Целите мигли се лепят върху клепача, до основота на естествените мигли, със специално за целта лепило, което се отстранява с вода или тоалетно мляко.

Миглите на снопчета са в два варианта:

1.Мигли на снопчета, залепящи се с лепило за ленти – имат задебеляване в края си, където се слага лепилото. Отстраняват се с вода или тоалетно мляко.

2. Мигли на снопчета, залепящо се с дълготрайно лепило  - поставят се, както индивидуалните. Крайщата им са финни и се лепят към естествените косъмчета.

Миглите на снопчета дават обем на естествените. Препоръчително е да бъдат поставени от професионалист. Отстраняването им е с чистител за дълготрайно лепило.

Миглите на снопчета имат различни варианти – от 2D – до 6/8D ефект, т.е. едно снопче има от 2 до 6/8 косъмчета.

Индивидуалните косъмчета или мигли косъм по косъм  са варианта за най – естествен вид с дълготраен ефект. Препоръчваме да бъдат изградени от професионалист. Процедурата е с продължителност от 2 – до 3 часа, като е необходимо да сесъобрази извивката, дължината и дебелината на поставяните мигли според клиента. Миглите косъм по косъм се поставят, като всяко косъмче се залепя към единично косъмче от миглите. Използва се специално дълготрайно лепило, което при поставяне на косъмчетата се внимава да не попада в очите и не се лепи върху клепача. Важно е да спазвате съветите за грижа за миглите от Вашия професионалист, които ще направи екстеншъна. Поддръжка на миглите се прави веднъж месечно при нужда, като се допълват липсващите косъмчета. Имайте в предвид че изкуствените косъмчета падат с естествената подмяна на косъмчетата на Вашите мигли.

Не почиствайте изкуствените мигли с тоалетно мляко или други мазни продукти.

Отстраняването на индивидуалните мигли отново се извърша от човека, който ги е поставил с чистител за дълготрайни лепила. След отстраняване на миглите е желателно да използвате серуми за възстановяване, подхранване на мигли, които ускоряват и растежа им.

Лепилата за мигли са основно два вида:

  • Лепило за мигли на ленти – отстранява се с вода или тоалетно мляко.
  • Лепило за мигли система косъм по косъм – отстранява се с чистител.

Лепилата за мигли са черни и прозрачни.

Прозрачните лепила се препоръчват за начинаещи и клиенти, които са чуствителни към черния пигмент.

Дълготайните лепила за мигли са различни варианти, като разликата е във вискозитета, времето за залепяне, трайността на миглите и количеството дразнещи изпарения.

Според показателите на лепилата се одбира най – подходящото, като се има в предвид че, колкото по – голяма е трайноста на залепяне, толкова повече са изпареняата, които може да дразнят очите.

Индивидуалните мигли са с различни извивки, дължини и дебелини.

Извивките могат да бъдат: J, B, C, D и L (L+)

Добрият професионалист препоръчва подходяща извивка, съобразявайки се с естествените мигли на клиента.

J извивка – най – близка до естествената. В сравнение с другите извивки тази е най – правата, но за сметка на това има най – голяма издръжливост, тъй като площта на залепяне е най – голямо. Изкуствените мигли с извивка J създават естествен вид на очите.

B – извивка – малко по – извити мигли от Jи миксирани с извивка J, създават 3D ефект. Може да се използват и самостоятелно и доста често се поставят в края на окото за по – впечетляващ вид.

С – извивка – най – често използваните изкуствени мигли, по – извити от предходните 2. Миглите изглеждат като перманентно извити. Препоръчително е тази извивка да се вгражда на клиенти, които имат естествено извити мигли, за да може площта на залепяне да покрие извивката на екстеншъна.

D – извивка – най – извитите изкустевни мигли, поради което имат най – малка площ на залепяне. Подходящи за клиенти с естествено извити мигли, които искат да имат по – кукленски вид или за по – специални случай.
L и L+ - извивка – тези изкуствени мигли са още по – извити от D извивка и създават по – драматичен вид на окото.

Важно е да имате в предвид, че извивка С не е подходяща за всички дами. Ако естествените мигли са прави, Ви препоръчваме да използвате извивки J или В. Ако, въпреки това, искате изкуствените мигли да са с извивка С, професионалистът, който Ви изгражда миглите, трябва предварително да извие миглите с маша, за да може да се покрие по – голяма площ на залепяне.

Съвети:

-          За къси естествени мигли препоръчваме изкуствени косъмчета с дължина от 7 мм – до 9 мм.

-          За нормално дълги естествени мигли – препоръчителните екстеншъни са от 10 мм – до 12 мм.

-          За дълги естествени мигли – използвайте удължители от 13 мм – до 15 мм.

-          Ако искате изградените мигли да изглеждат максимално естествени, поставяйте между 30 – 35 косъмчета на клепач.

-          Ако искате по – видим и „барби“ ефект, поставете 40 – 60 косъмчета на око.

-          Късите мигли се поставят в началото на окото, а дългите – в края.

-          Не забравяйте, че трябва да съобразите дебелината и здравината на естествените мигли на клиента, за да поставите най – подходящите изкуствени мигли.

Дебелината на изкуствените мигли е от 0,10 мм, 0,15 мм, 0,20 мм и 0,25 мм, а по – рядко може да има и косъмчета с дебелина 0,30 мм. Стандартните индивидуални мигли са с дебелина 0,15 мм, но, ако искате да имате по – плътни мигли, е добре да съобразите колко силни и здрави са Вашите, тъй като по – дебелите са по – тежки и по – бързо изтощават естествените косъмчета, което води до по – рано падане на удължителите. В редки случай може да има и промяна в растежа на естествените мигли.